ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR




Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Bu tarif için oyunuz:
Zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler
- 10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
- 12 bebek enginar
- 1 çay bardağı pirinç (Yıkanıp süzülmüş)
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı portakal suyu
- Yarım limonun suyu (Enginarları ovmak için)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 demet taze soğan
- 3 dal taze nane
- 3 dal dereotu
Zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır
- Arpacık soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencerenin içinde en fazla 5 dakika kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Pirinci tencerenin içine serpin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu ve portakal suyunu dökün. Tuzu ve toz şekeri de serpip, önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açıp, doğranmış taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika daha pişirin.
- Enginarlar pişince tencerenin içinden tek tek alarak servis tabağına yerleştirin. Taze nane yaprakları ve dereotunu enginarların üzerine serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Önerilen Video
Bici Bici Videosu
Miapera Hotel Mutfak Şefi Onur Dönmez’den sizler için yöresel bir tatlı tarifi; Bici bici
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!