ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Zeytinyağlı enginar

Zeytinyağlı enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler

  • 10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 12 bebek enginar
  • 1 çay bardağı pirinç (Yıkanıp süzülmüş)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • Yarım limonun suyu (Enginarları ovmak için)
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 demet taze soğan
  • 3 dal taze nane
  • 3 dal dereotu

Zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır

  • Arpacık soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencerenin içinde en fazla 5 dakika kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Pirinci tencerenin içine serpin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu ve portakal suyunu dökün. Tuzu ve toz şekeri de serpip, önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açıp, doğranmış taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika daha pişirin.
  • Enginarlar pişince tencerenin içinden tek tek alarak servis tabağına yerleştirin. Taze nane yaprakları ve dereotunu enginarların üzerine serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.