ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze barbunya
  • 2 soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kesme şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Soğanları kıyın.
  • Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın.
  • Zeytinyağını tencerede kızdırın. Soğan, taze soğan, sarımsak ve sivri biberi ekleyip kavurun. Domatesi ekleyip sos halini alıncaya kadar pişirin.
  • Tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın. Barbunya ve suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sofralara çok yakışan zeytinyağlı barbunya veya zeytinyalı barbunya fasulye tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.