ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ VİŞNELİ BAMYA

Vişneli Bamya

Vişneli bamya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Bamya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze bamya
  • 250 g çekirdeksiz vişne
  • 2 soğan
  • 100 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 adet kesme şeker

Vişneli Bamya Nasıl Yapılır?

Vişnenin rengini verdiği bu muhteşem yemeği mutlaka denemelisiniz.

  • Bamyaları ayıklayıp limonlu suda bekletin.
  • Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında sararana kadar kavurun. Suda bekleyen bamyaları ekleyin. Daha sonra çekirdekleri ayıklanmış vişneleri, tuzu ve kesme şekeri ilave ettikten sonra yarım çay bardağı su ile pişirin.

Vişneli bamya bastı tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!