ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ VİŞNELİ BAMYA BASTISI

VİŞNELİ BAMYA BASTISI

Vişneli bamya bastısı
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli bamya bastısı tarifi için malzemeler
  • 500 g bamya (Tercihen orta boy)
  • 3 domates (Küp doğranmış)
  • 1 büyük beyaz soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4-5 diş sarımsak
  • 300 g taze vişne
Vişneli bamya bastısı Nasıl Yapılır

  • Bamyaların uç kısımlarını temizleyin. Halka halka doğranmış soğanı, tabanı düz ve yüksek olmayan bir tencerenin dibine yerleştirin. Ortası boş kalacak şekilde bamyaları yan yana dizin. Ortasına vişneleri yerleştirin. Bamyaların üzerine diş diş sarımsakları ve küp doğradığınız domatesleri serpin. Tuzunu, şekerini ve zeytinyağını dökün. Tencerenin kapağını kapatmadan önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat pişirip ocaktan alın. Ilınınca büyük bir servis tabağına, tabağa ters çevirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!