ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR SOSLU DOMATES DOLMASI

Soslu domates dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu domates dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 domates

İç harcı için

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 200 g kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3~4 dal nane
  • 2~3 dal kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Domates sosu için

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için

  • Taze nane

Soslu domates dolması Nasıl Yapılır

İç harcı için, pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Kıymayı geniş bir kaseye alın, rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı, ince kıydığınız yeşillikler ve pirinci ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Domateslerin üzerinden 2 cm kalınlığında parçalar kesin ve içlerini çıkartın. Hazırladığınız iç harcı domateslerin içine paylaştırıp dolmaları bir tencereye dizin. Üzerine domateslerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynayınca altını kısıp 15 dakika daha pişirin. Domates sosu için, sızma zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Rendelenmiş domatesi ilave edip tuz ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. Rendelenmiş domates suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Sosu bir servis tabağına alın. Üzerine dolmaları ilave edin. Taze nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.