ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KEREVİZ YEMEĞİ

Kereviz Yemeği

Kereviz Yemeği

Kötü kolesterol oluşumunu önleyen kereviz, sindirim sistemini rahatlatan besinlerden biridir. Özellikle kış aylarında tüketilen bu besin, mide sağlığını korur. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücutta iltihap oluşma riskini en aza düşürür. Malzemeler hazırsa, şifa dolu kereviz yemeği tarifine geçebiliriz.

Düşük kalorili bezelye yemeği ve karnabahar yemeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kereviz Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 portakal suyu
  • 1\2 limon suyu
  • 1 tutam şeker

Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar piyazlık doğranır. Tencereye zeytinyağı eklenir ve soğan kavrulmaya başlanır.
  • Patatesler yıkanır kabukları soyulur. Küp küp doğranır.
  • Havuç ve kerevizinde kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
  • Bütün sebzeler soğanın yanına tencereye alınarak kavrulur.
  • Portakal suyu, şeker ve tuz eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kereviz Yemeği Kaç Kalori?

  • Kereviz yemeğinin 420 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!