BULGURLU KURU DOLMA

6 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu kuru dolma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 dolmalık kuru patlıcan
  • 8 dolmalık kuru biber
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Sıcak su
Bulgurlu kuru dolma hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kuru patlıcan ve biberleri 15 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğuk sudan geçirin.

Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçaları, yağı, sarımsağı, bulguru, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.

Karışımı patlıcan ve biberlerin içlerine doldurun. Ağız kısımlarını sıkıp birbirlerine yapıştırın ve tencereye dizin.

Salça, ayçiçeği yağı ve bir miktar sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!