ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ARPACIK SOĞANLI YAZ TÜRLÜSÜ

Arpacık soğanlı yaz türlüsü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanlı yaz türlüsü tarifi için malzemeler

  • 5 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 7-8 arpacık soğan 1 dolmalık kırmızı biber 1 dolmalık yeşil biber 6 domates 2 diş sarımsak 3-4 dal taze fesleğen 2 çorba kaşığı sirke Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay bardağı su
  • tuz

Arpacık soğanlı yaz türlüsü Nasıl Yapılır

Arpacık soğanları soyup yıkayın. Sirkeli suda 10-15 dakika bekletip süzün. Sarımsakları soyup kıyın, domatesleri soyup iri iri doğrayın. Biberleri temizleyip halka halka dilimleyin.
Riviera zeytinyağını tencerede ısıtıp biberleri sote edin. Soğanları ekleyip 4-5 dakika kavurun. Sarımsakları ilave edip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Domatesleri ilave edip kavurun. Tuz, kırmızı tozbiber ve suyu ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Ilınınca servis tabaklarına alın. Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.