Geschnetzeltes Züricher Art

Geschnetzeltes Züricher Art
02 Temmuz 2024

Alman mutfağından dünyaya yayılan bu yemek, dana fileto ve mantar karışım��ndan oluşur. Krema ile lezzetlendirilir ve ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, geschnetzeltes züricher art tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Geschnetzeltes Züricher Art için

Malzemeler

  • 200 gr dana fileto
  • 100 gr beyaz mantar
  • 1 adet soğan
  • 200 ml krema
  • 100 ml beyaz şarap sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Frenk soğanı
  • Tuz
  • Karabiber
Geschnetzeltes Züricher Art

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavaya sıvı yağı alın ve dana filetoları kızartın. Kızaran etleri kenara alın.
  2. Bu esnada soğanları küp küp doğrayın ve mantarları dilimleyin.
  3. Tavaya tereyağını alın ve mantarları rengi değişene kadar pişirin. 
  4. Üzerine soğan, sirke ve kremayı ekleyerek orta ateşte pişirin.
  5. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra, dana filetoları yemeğin içine alın ve 3-4 dakika daha pişmeye bırakın.
  6. Pişen yemeği servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış frenk soğanı ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo