ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR AKDENİZ USULÜ KARIŞIK DOLMA

AKDENİZ USULÜ KARIŞIK DOLMA

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akdeniz usulü karışık dolma tarifi için malzemeler
  • 6 iri havuç 6 küçük dolmalık kabak 1 demet taze soğan 500 gr ıspanak 1 su bardağı irmik 2 çay bardağı zeytinyağı Yarım limon suyu 2.5 su bardağı su 1 çay kaşığı tozşeker Tuz
Akdeniz usulü karışık dolma Nasıl Yapılır

Havuç ve kabakları temizleyip yıkayın. 5-6 santim uzunluğunda kesip içlerini oyun. Ispanağı yıkayıp süzün ve doğrayın. Taze soğanların yeşil kısımlarını temizleyip doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırın. Taze soğan ve ıspanağı ekleyip 1-2 dakika orta ateşte kavurun, ateşten alın. Tuz, karabiber ve irmik ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın. 
Kabak ve havuçların içini hazırladığınız ıspanaklı karışımla, tepeleme doldurun. Hazırladığınız dolmaları düz tabanlı bir tencereye dik olarak yanyana dizin.
Zeytinyağı ve limon suyunu dolmaların üzerine gezdirin. Tozşeker ve biraz tuz serpin, suyu ekleyin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.