Turp Ve Tere Sotesi

Turp Ve Tere Sotesi
24 Nisan 2021

Turp, C vitamini, kükürt ve iyot içerir, insan sağlığı için çok faydalı bir sebzedir. Karaciğeri kuvvetlendiren ve vücuttaki şişkinliği alan turp, böbreklerdeki mikropları öldürdüğü gibi kum ve taşların dökülmesine de yardımcı olur.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Turp Ve Tere Sotesi için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 büyük kırmızı turp
  • 200 gr tere
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • karabiber
Turp Ve Tere Sotesi

Nasıl Yapılır

  1. Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Tuz, karabiber ve ince doğranmış turpları 5 dakika soteleyin. Suyu ilave edip 2 dakika daha pişirin.
  2. Tereleri iyice yıkayın ve doğrayın. Tavaya ekleyip 2 dakika pişirin ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo