ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ TURP VE TERE SOTESİ

Turp Ve Tere Sotesi

Turp, C vitamini, kükürt ve iyot içerir, insan sağlığı için çok faydalı bir sebzedir. Karaciğeri kuvvetlendiren ve vücuttaki şişkinliği alan turp, böbreklerdeki mikropları öldürdüğü gibi kum ve taşların dökülmesine de yardımcı olur.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Turp Ve Tere Sotesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 büyük kırmızı turp
  • 200 gr tere
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • karabiber

Turp Ve Tere Sotesi Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Tuz, karabiber ve ince doğranmış turpları 5 dakika soteleyin. Suyu ilave edip 2 dakika daha pişirin.
  • Tereleri iyice yıkayın ve doğrayın. Tavaya ekleyip 2 dakika pişirin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!