ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ TAZE SARIMSAKLI BAKLA KAVURMASI

Taze sarımsaklı bakla kavurması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze sarımsaklı bakla kavurması tarifi için malzemeler

  • 5~6 dal taze sarımsak
  • 2 dal taze soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 kg bakla
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Yarım demet dereotu
  • 5~6 dal nane

Taze sarımsaklı bakla kavurması Nasıl Yapılır

İnce doğradığınız taze sarımsak ve piyazlık doğradığınız taze soğanı zeytinyağında soteleyin. Sebzeler yumuşamaya başladığında baklayı ekleyip 7-8 dakika daha soteleyin. Suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.