ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ TAZE SARIMSAKLI BAKLA KAVURMASI

Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 5~6 dal taze sarımsak
  • 2 dal taze soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 kg bakla
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Yarım demet dereotu
  • 5~6 dal nane

Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması Nasıl Yapılır?

  • İnce doğradığınız taze sarımsak ve piyazlık doğradığınız taze soğanı zeytinyağında soteleyin.
  • Sebzeler yumuşamaya başladığında baklayı ekleyip 7-8 dakika daha soteleyin.
  • Suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!