Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması

Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması için

Malzemeler

  • 5~6 dal taze sarımsak
  • 2 dal taze soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 kg bakla
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Yarım demet dereotu
  • 5~6 dal nane
Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması

Nasıl Yapılır

  1. İnce doğradığınız taze sarımsak ve piyazlık doğradığınız taze soğanı zeytinyağında soteleyin.
  2. Sebzeler yumuşamaya başladığında baklayı ekleyip 7-8 dakika daha soteleyin.
  3. Suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ılık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo