ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SEBZELİ KAVURMA

Sebzeli Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr koyun kuşbaşı
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım domates
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 1 pırasa
  • 3 mantar
  • 4 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Sebzeli Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Koyun butunun etlerini keskin bir bıçak yardımıyla kemiklerinden ayırarak kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Eti tavaya alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Sarımsak dişlerini bütün olarak ete ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kekik ilave edip eti kendi yağıyla kısık ateşte kavurun. 
  • Domates, kabak, havuç, mantar ve pırasaları temizleyip iri iri doğrayın. Kavrulmakta olan ete ekleyip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. 
  • Sivri biberleri közleyin. Sebzeli kavurmayı servis tabaklarına paylaştırıp közlenmiş sivri biberle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dana etiyle hazırlayabileceğiniz nefis sebzeli et kavurma tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!