ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ PİRZOLALI KEREVİZ GÜVEÇ

Pirzolalı Kereviz Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirzolalı Kereviz Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kuzu pirzola
  • 4 kereviz
  • 2 ayva
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı mercimek
  • 1 limonun suyu
  • 2.5 su bardağı su
  • 5~6 kurutulmuş defne yaprağı
  • 2 domates
  • 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Kekik

Pirzolalı Kereviz Güveç Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup elma gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Ayvaları elma gibi dilimleyip limonlu suya ilave edin.
  • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Mercimeği diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin.
  • Soğanları 4 küçük fırın kabının dibine paylaştırın. Süzülmüş kereviz ve ayva dilimlerini ilave edin. Sebzelerin ortasına birer pirzola yerleştirin.
  • Mercimek, doğranmış domates, defneyaprakları, su, sıvıyağ, tuz ve kekiği ilave edin. Üzerlerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın.
  • 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bol malzemeli etli güveç tarifine buradan göz atın. 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:19

Bir ev hanımı olarak buradan aldığım 9. Tarif. Sizlere çok teşekkür ederim. Tariflerinizin devamı olsun lütfen.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.