ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PİRZOLALI KEREVİZ GÜVEÇ

Pirzolalı Kereviz Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pirzolalı Kereviz Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kuzu pirzola
  • 4 kereviz
  • 2 ayva
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı mercimek
  • 1 limonun suyu
  • 2.5 su bardağı su
  • 5~6 kurutulmuş defne yaprağı
  • 2 domates
  • 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Kekik

Pirzolalı Kereviz Güveç Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup elma gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Ayvaları elma gibi dilimleyip limonlu suya ilave edin.
  • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Mercimeği diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin.
  • Soğanları 4 küçük fırın kabının dibine paylaştırın. Süzülmüş kereviz ve ayva dilimlerini ilave edin. Sebzelerin ortasına birer pirzola yerleştirin.
  • Mercimek, doğranmış domates, defneyaprakları, su, sıvıyağ, tuz ve kekiği ilave edin. Üzerlerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın.
  • 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bol malzemeli etli güveç tarifine buradan göz atın. 

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 16:45

Bir ev hanımı olarak buradan aldığım 9. Tarif. Sizlere çok teşekkür ederim. Tariflerinizin devamı olsun lütfen.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!