Pirzolalı Kereviz Güveç

Pirzolalı Kereviz Güveç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pirzolalı Kereviz Güveç için

Malzemeler

  • 8 kuzu pirzola
  • 4 kereviz
  • 2 ayva
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı mercimek
  • 1 limonun suyu
  • 2.5 su bardağı su
  • 5~6 kurutulmuş defne yaprağı
  • 2 domates
  • 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Kekik
Pirzolalı Kereviz Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Kerevizleri soyup elma gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Ayvaları elma gibi dilimleyip limonlu suya ilave edin.
  2. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Mercimeği diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin.
  3. Soğanları 4 küçük fırın kabının dibine paylaştırın. Süzülmüş kereviz ve ayva dilimlerini ilave edin. Sebzelerin ortasına birer pirzola yerleştirin.
  4. Mercimek, doğranmış domates, defneyaprakları, su, sıvıyağ, tuz ve kekiği ilave edin. Üzerlerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın.
  5. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bol malzemeli etli güveç tarifine buradan göz atın. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo