ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PATLICANLI KURU FASULYE

Patlıcanlı Kuru Fasulye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Kuru Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr dermason fasulye
  • 5 patlıcan 

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • 150 gr kuşbaşı dana eti
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 1 kırmızı salçalık biber
  • 1 çarliston biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Patlıcanlı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın ve süzün.
  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip yıkayın ve süzün.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları hafif kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  • Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip küçük şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  • Margarini tavada eritip soğan ve sarımsakları sote edin. Eti ilave edip kavurun. Et suyunu salıp çekince domates ve biberleri ekleyin.
  • Sos koyulaşmaya başlayınca kuru fasulyeyi ve patlıcanları ilave edin. Sıcak suyu ekleyip tuz ve kırmızı tozbiber serpin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Klasik kuru fasulye tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!