ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ PATLICANLI KURU FASULYE

PATLICANLI KURU FASULYE

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı kuru fasulye tarifi için malzemeler
  • 250 gr dermason fasulye 5 patlıcan Kızartma için sıvıyağ 150 gr kuşbaşı dana eti 3 soğan 3 domates 1 kırmızı salçalık biber 1 çarliston biber 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı sıcak su Tuz
  • kırmızı tozbiber
Patlıcanlı kuru fasulye Nasıl Yapılır

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın ve süzün.

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip yıkayın ve süzün. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları hafif kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip küçük şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.

Margarini tavada eritip soğan ve sarımsakları sote edin. Eti ilave edip kavurun. Et suyunu salıp çekince domates ve biberleri ekleyin. Sos koyulaşmaya başlayınca kuru fasulyeyi ve patlıcanları ilave edin. Sıcak suyu ekleyip tuz ve kırmızı tozbiber serpin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.