ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PANCARLI VE BALKABAKLI FASULYE

Pancarlı Ve Balkabaklı Fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı Ve Balkabaklı Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 pancar
  • 300 gr bal kabağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tavuk suyu

Pancarlı Ve Balkabaklı Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri bir gün öncesinden suda ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Soğanı kıyıp ayçiçeği yağında kavurun.
  • Fasulyeleri ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Fasulyeleri diri kıvamda haşlayın.
  • Pancarı ve bal kabağını ceviz büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın.
  • Üzerini örtecek kadar tavuk suyu ilave edin. Pancar ve balkabağı pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan güveçte kuru fasulye tarifine göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!