ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KİNOALI KABAK DOLMASI

KİNOALI KABAK DOLMASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kinoalı kabak dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 Girit kabağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı karışık kinoa
  • 250 g kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5~6 dal dereotu
  • 4~5 dal nane
  • 3 dal taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet dereotu

Pişirmek için

  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Servis için

  • Yoğurt
Kinoalı kabak dolması Nasıl Yapılır

İç harcı için karışık kinoayı geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave edin. Hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin. Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak, biber salçası, ince kıydığınız yeşillikler, hafif yumuşayan karışık kinoayı ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp yoğurun. İç harcını baş kısımlarını kesip içlerini oyduğunuz kabakların içine doldurun ve tencereye dizin. Pişirmek için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp tenceredeki dolmaların üzerine gezdirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında yoğurt ile sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!