ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ KARALAHANA SARMASI

Karalahana Sarması

Karadeniz yöresi ile özdeşleştirilen karalahana sarması, en sevilen sarma çeşitlerinden biridir. C vitamini bakımından zengin olan karalahana, diş ve kemiklerin sağlamlaşmasına destek olur. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Sinir sisteminin düzenli çalışmasına olanak sağlar. Hafızayı güçlendirir. Peki, evde karalahana sarması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Karadeniz mutfağından nefis karalahana sarması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak vişneli pazı sarması, zeytinyağlı yaprak sarma ve ciğerli sarma tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karalahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 15 gr tereyağı

Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin.
  • En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Dolmaları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!