ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KARALAHANA SARMASI

Karalahana sarması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karalahana sarması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 15 gr tereyağı

Karalahana sarması Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım. Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın.

Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin. En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Dolmaları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.