ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ FELLAH KÖFTELİ ISPANAK

Fellah Köfteli Ispanak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fellah Köfteli Ispanak Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3.5 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 soğan
  • 200 gr kıyma
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • karabiber
  • kimyon

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Fellah Köfteli Ispanak Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı temizleyip yıkayın. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Üzerini örtüp bulgurlar suyunu tamamen çekene kadar bekletin.
  • Un, yumurta, 1’er tutam tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun. Gerekirse 1-2 kaşık daha su ilave edebilirsiniz.
  • Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri (tavayı arada bir sallayarak) kızartın. Köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
  • Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve kıymayı ekleyin ve soteleyin. 1 kaşık su ile sulandırılmış salça ve ıspanağı tencereye ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Kalan sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika orta ateşte pişirin ve köfteleri ekleyin.
  • Tuz, kimyon ve karabiberle tatlandırın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla adım adım fellah köfte tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!