ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ DOMATESLİ VE KREMALI PATATES DİLİMLERİ

Domatesli Ve Kremalı Patates Dilimleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Ve Kremalı Patates Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patates
  • 2 domates
  • 5~6 kiraz domates
  • 6~8 sarı kiraz domates
  • 200 ml krema
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli Ve Kremalı Patates Dilimleri Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Patateslerin kabuğunu soyun. Keskin bir bıçakla yuvarlak ve ince olacak şekilde dilimleyin.
  • Kremayı geniş, yayvan bir kaba dökün. Tuz ve karabiber ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Cam fırın kabına fırçayla tereyağı sürün.
  • Patates dilimlerini kremaya bulayıp içi yağlanmış fırın kabına hafifçe üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Domatesleri yıkayıp kurulayın.
  • Büyük domatesleri yuvarlak dilimleyin. Kiraz domatesleri ise ortadan ikiye kesin. Bir kaba alıp üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin.
  • İyice harmanlayın. Patateslerin üzerine domates dilimlerini dizin. Kabı sıcak fırına yerleştirip domatesler iyice kızarana kadar pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!