ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ BÜTÜN KARNABAHAR

Bütün karnabahar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bütün karnabahar tarifi için malzemeler

  • 1 karnabahar
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bütün karnabahar Nasıl Yapılır

Karnabaharı yıkayıp yapraklarını temizleyin. Bütün olarak hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Tuz ve baharatları ilave edin. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz karnabaharı yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Yoğurtlu karışımı bir fırça yardımıyla karnabaharın her tarafını kaplayacak şekilde sürün. Karnabaharı önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.