ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ BAHAR SOSLU KUŞKONMAZ

BAHAR SOSLU KUŞKONMAZ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahar soslu kuşkonmaz tarifi için malzemeler
  • 300 g kuşkonmaz
  • 4 arpacık soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 3~5 dal Frenk maydanozu
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 küçük boy enginar
  • 1 kornişon turşu
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kadar sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kaşık hardal
  • Karabiber
  • Tuz
Bahar soslu kuşkonmaz Nasıl Yapılır

Geniş bir tencerede kuşkonmazları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın. Rendelediğiniz arpacık soğan, ince kıydığınz maydanoz, kapari, küp doğradığınız enginarlar ve kornişon turşuyu geniş bir kasede karıştırın. Yumurtalardan ikisini haşlayarak sarılarını küçük bir kaseye ayırın. Çiğ yumurtanın sarısını haşlanmış yumurta sarılarına ilave ederek karıştırdıktan sonra sirke, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve baharatları ekleyip çırpın. karışımı sebzelere ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Haşladığınız kuşkonmazları servis tabağına alın. Üzerine sebzeli harçtan ilave edip sos gezdirin. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!