ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ BAHAR SOSLU KUŞKONMAZ

Bahar Soslu Kuşkonmaz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahar Soslu Kuşkonmaz Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kuşkonmaz
  • 4 arpacık soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 3-5 dal Frenk maydanozu
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 küçük boy enginar
  • 1 kornişon turşu
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kadar sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kaşık hardal
  • Karabiber
  • Tuz

Bahar Soslu Kuşkonmaz Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede kuşkonmazları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın.
  • Rendelediğiniz arpacık soğan, ince kıydığınz maydanoz, kapari, küp doğradığınız enginarlar ve kornişon turşuyu geniş bir kasede karıştırın.
  • Yumurtalardan ikisini haşlayarak sarılarını küçük bir kaseye ayırın. Çiğ yumurtanın sarısını haşlanmış yumurta sarılarına ilave ederek karıştırdıktan sonra sirke, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve baharatları ekleyip çırpın.
  • Karışımı sebzelere ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Haşladığınız kuşkonmazları servis tabağına alın. Üzerine sebzeli harçtan ilave edip sos gezdirin. Soğuk servis yapın.

Diyet listelerinde yer verebileceğiniz nefis yumurtalı kuşkonmaz tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.