Bahar Soslu Kuşkonmaz

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Bahar Soslu Kuşkonmaz
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bahar Soslu Kuşkonmaz için

Malzemeler

  • 300 g kuşkonmaz
  • 4 arpacık soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 3-5 dal Frenk maydanozu
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 küçük boy enginar
  • 1 kornişon turşu
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kadar sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kaşık hardal
  • Karabiber
  • Tuz
Bahar Soslu Kuşkonmaz

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir tencerede kuşkonmazları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın.
  2. Rendelediğiniz arpacık soğan, ince kıydığınz maydanoz, kapari, küp doğradığınız enginarlar ve kornişon turşuyu geniş bir kasede karıştırın.
  3. Yumurtalardan ikisini haşlayarak sarılarını küçük bir kaseye ayırın. Çiğ yumurtanın sarısını haşlanmış yumurta sarılarına ilave ederek karıştırdıktan sonra sirke, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve baharatları ekleyip çırpın.
  4. Karışımı sebzelere ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Haşladığınız kuşkonmazları servis tabağına alın. Üzerine sebzeli harçtan ilave edip sos gezdirin. Soğuk servis yapın.

Diyet listelerinde yer verebileceğiniz nefis yumurtalı kuşkonmaz tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo