ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ YUMURTALI KUŞKONMAZ

Yumurtalı kuşkonmaz

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumurtalı kuşkonmaz tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • Yarım demet taze soğan
  • 9 bıldırcın yumurtası
  • Zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber

Sosu için

  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Deniz tuzu
  • 1 tutam kırmızı pul biber

Yumurtalı kuşkonmaz Nasıl Yapılır

Kuşkonmazları orta ateşte zeytinyağında pişirin. Hafif yumuşamaya başlayınca taze soğanları ekleyin. Bıldırcın yumurtalarını kaynayan suya atarak 4 dakika haşlayın. Haşlanan yumurtaları sudan çıkarın. Sosu için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın. Kuşkonmazları ve taze soğanları bir servis tabağına alın. Üzerine kabuklarını soyup ikiye estiğiniz yumurtaları yerleştirin. Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.