Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği

Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 18 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kg kemikli tavuk eti
  • 1 büyük boy patates
  • 2 büyük boy havuç
  • 3 kurutulmuş patlıcan
  • 10 arpacık soğan
  • 1~2 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • Su
Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Patatesin kabuğunu soyup irice doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp aynı şekilde irice doğrayın.
  2. Kemikli tavuk eti, patates, havuç, patlıcan, kabukları soyulmuş arpacık soğanını güvece alın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Malzemenin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Yemeği önce hızlı su kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili fırında tavuk tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo