ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ANNEANNE USULÜ TAVUKLU SEBZE YEMEĞİ

Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

18 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kemikli tavuk eti
  • 1 büyük boy patates
  • 2 büyük boy havuç
  • 3 kurutulmuş patlıcan
  • 10 arpacık soğan
  • 1~2 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • Su

Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Patatesin kabuğunu soyup irice doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp aynı şekilde irice doğrayın.
  • Kemikli tavuk eti, patates, havuç, patlıcan, kabukları soyulmuş arpacık soğanını güvece alın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Malzemenin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Yemeği önce hızlı su kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili fırında tavuk tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:08

BEN BU TARİFİ BEĞENMEDİM


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!