Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
18 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg kemikli tavuk eti
- 1 büyük boy patates
- 2 büyük boy havuç
- 3 kurutulmuş patlıcan
- 10 arpacık soğan
- 1~2 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- Tuz
- Su
Anneanne Usulü Tavuklu Sebze Yemeği Nasıl Yapılır?
- Patatesin kabuğunu soyup irice doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp aynı şekilde irice doğrayın.
- Kemikli tavuk eti, patates, havuç, patlıcan, kabukları soyulmuş arpacık soğanını güvece alın. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Malzemenin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Yemeği önce hızlı su kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, düşük kalorili fırında tavuk tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?