ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ MANTAR KÖFTESİ

MANTAR KÖFTESİ

Mantar köftesi
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar köftesi tarifi için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 400 g mantar
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 4 diş sarımsak 
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 500 g domates püresi

Üzeri için

  • 1⁄2 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Mantar köftesi Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğanları ince kıyıp tavaya alın ve 7-8 dakika soteleyin. Mantarları küçük doğrayıp tavaya ekleyin. 10-15 dakika pişirip ezilmiş sarımsakları ekleyin. Ocaktan alın. 
  • Domates püresi hariç geri kalan tüm malzemeleri ekleyip üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabına alıp 2-3 saat bekletin. Daha sonra karışımdan birer yemek kaşığı alıp elinizle yuvarlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın. 
  • Domates püresini başka bir tavaya alın. Üzerine köfteleri ekleyip yaklaşık 15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!