ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ KABAK KÖFTESİ

Kabak Köftesi

Kabak köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kabak Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 adet orta boy kabak
  • Bir tutam maydanoz (Kıyılmış)
  • 5 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 adet tost ekmeği (Kenarları alınıp, ufalanmış)

Panelemek için

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Kabak Köftesi Nasıl Yapılır?

@marindentarifler
32.7 bin takipçi
Leyla Kılıç

  • Kabakları soyup bir kaba rendeleyin ve suyunu sıkın. Yumurta, kıyılmış maydanoz, tost ekmeği, parmesan peyniri ve galeta ununu ekleyip hepsini  karıştırın. 
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve önce mısır ununa, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine çıkartın. Daha sonra servis tabağına alıp servis yapın.

Alternatif olarak fırında kabak köftesi tarifini de deneyebilirsiniz. Kalabalık sofralarda ve gün sohbetlerinde sık sık yer verilen mercimek köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!