Kuru Börülce Köftesi

Çanakkale mutfağının sevilen tariflerinden biri olan börülce köftesi, kısa sürede hazırlanan bir yemektir. Vejetaryen ve diyet menüleri için de uygun olan börülce köftesi, bol yeşillik ile hazırlanır. Hem kolay, hem de besleyici bir yemektir. Peki, kuru börülce köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis kuru börülce köftesi tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak sarımsaklı köfte, etsiz çiğköfte ve patates köftesi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kuru Börülce Köftesi Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı kuru börülce (haşlanmış)
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yumurta
- 100 gram tulum loru
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet yeşil soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet yeşillik (nane, dereotu, maydanoz)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Kuru Börülce Köftesi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuru börülceleri tencereye koyun ve haşlayın.
- Haşlanmış börülcelerin suyunu süzdükten sonra mutfak robotuna alın ve çektirin.
- Yeşillik, soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.
- Bir kabın içerisine kıydığınız sebzeleri, baharatları ve börülceleri ekleyerek karıştırın.
- Karışımı avuç içinize alarak köfte şekli verin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hazırladığınız köfteleri 15-20 dakika kadar pişirin.
- Kuru börülce köftesini, ana yemeklerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR