Kuru Börülce Köftesi

27 Haziran 2023 tarihinde güncellendi.
Kuru Börülce Köftesi

Çanakkale mutfağının sevilen tariflerinden biri olan börülce köftesi, kısa sürede hazırlanan bir yemektir. Vejetaryen ve diyet menüleri için de uygun olan börülce köftesi, bol yeşillik ile hazırlanır. Hem kolay, hem de besleyici bir yemektir. Peki, kuru börülce köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis kuru börülce köftesi tarifine geçebiliriz.

Tam ölçülü mercimek köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kuru Börülce Köftesi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru börülce (haşlanmış)
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tulum loru
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet yeşil soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet yeşillik (nane, dereotu, maydanoz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
Kuru Börülce Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak kuru börülceleri tencereye koyun ve haşlayın.
  2. Haşlanmış börülcelerin suyunu süzdükten sonra mutfak robotuna alın ve çektirin.
  3. Yeşillik, soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.
  4. Bir kabın içerisine kıydığınız sebzeleri, baharatları ve börülceleri ekleyerek karıştırın.
  5. Karışımı avuç içinize alarak köfte şekli verin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hazırladığınız köfteleri 15-20 dakika kadar pişirin.
  7. Kuru börülce köftesini, ana yemeklerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo