ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA MUSAKKA

FIRINDA MUSAKKA

Fırında musakka
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında musakka tarifi için malzemeler
  • 3 patlıcan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı harç için

  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 800 g kuzu kıyma
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Fırında musakka hazırlanışı

  • Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kıymalı harç için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates, salçalar, tuz ve karabiberi ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
  • Kremalı sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun. Süt ve kremayı ilave edin, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip, sos kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Patlıcanları hafif yağladığınız fırın kabının tabanına dizin. Üzerine kıymalı harçtan ekleyip tekrar patlıcan dizin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste kremalı sostan yayıp, rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!