ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA MUSAKKA

Fırında Musakka

Fırında musakka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Musakka Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patlıcan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı harç için

  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 800 g kuzu kıyma
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Fırında Musakka Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kıymalı harç için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates, salçalar, tuz ve karabiberi ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
  • Kremalı sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun.
  • Süt ve kremayı ilave edin, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip, sos kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Patlıcanları hafif yağladığınız fırın kabının tabanına dizin. Üzerine kıymalı harçtan ekleyip tekrar patlıcan dizin.
  • Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste kremalı sostan yayıp, rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, zengin besin değerleri ile sunulan patlıcan musakka tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!