ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA ISPANAKLI PATATES

Fırında Ispanaklı Patates

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Ispanaklı Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 3 büyük boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 10 kiraz domates
  • 10 kök ıspanak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 60 gr krem peynir
  • 50 gr Mihaliç peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Ispanaklı Patates Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Kabuklarını soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. Domatesleri boyuna ikiye kesin. Ispanakları temizleyip saplarını kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Domatesleri ekleyip hafifçe soteleyin. Ispanak yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Haşlanmış ve doğranmış patatesleri bir kaba alın. Tereyağı, krem peyniri ve rendelenmiş Mihaliç peynirinin yarısını ekleyin.
  • Patatesleri ezerek diğer malzemelerle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırın kabına zeytinyağı sürüp patates püresinin yarısını kaba yayın.
  • Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Domatesli ve ıspanakları karışımı üzerine ekleyin. Pürenin kalanını harcın üzerine yayın.
  • Kalan Mihaliç peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Hafif ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!