ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA ELMALI TAVUK

Fırında elmalı tavuk

Fırında elmalı tavuk

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında elmalı tavuk tarifi için malzemeler

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 1 sarı Golden elma
  • 50 g dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy tatlı patates

Üzeri için

  • Taze biberiye

Fırında elmalı tavuk Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etlerini bir bıçak yardımıyla yanından uzunlamasına bir cep oluşturacak şekilde keserek kenara alın. Yıkayıp kuruladığınız elmayı yarım ay şeklinde dilimleyin. Tavuk göğüs etinin içerisine 5-6 dilim elma ve 4-5 dilim kaşar peyniri yerleştirin. Küp doğranmış tatlı patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Tavuk göğüs etlerini yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirerek baharatlarla tatlandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar 30 dakika pişirin. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.