ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA ELMALI TAVUK

Fırında Elmalı Tavuk

Fırında elmalı tavuk

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Elmalı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 1 sarı Golden elma
  • 50 g dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy tatlı patates

Üzeri için

  • Taze biberiye

Fırında Elmalı Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etlerini bir bıçak yardımıyla yanından uzunlamasına bir cep oluşturacak şekilde keserek kenara alın.
  • Yıkayıp kuruladığınız elmayı yarım ay şeklinde dilimleyin. Tavuk göğüs etinin içerisine 5-6 dilim elma ve 4-5 dilim kaşar peyniri yerleştirin.
  • Küp doğranmış tatlı patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Tavuk göğüs etlerini yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirerek baharatlarla tatlandırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar 30 dakika pişirin. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!