ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ZERDEÇALLI AKORDEON PATATES

Zerdeçallı Akordeon Patates

Zerdeçallı akordeon patates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Zerdeçallı Akordeon Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet orta boy taze patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 dal dereotu

Zerdeçallı Akordeon Patates Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu soymadan nemli bir bezle temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla dibini kesmeyecek şekilde çok ince dilimleyin.
  • Sarımsakları çok ince kesip bir kaseye alın. Çok ince doğranmış kapya biberi, zerdeçalı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patates dilimlerinin aralarına yerleştirin.
  • Üzerine kalan sıvı yağı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yarım saat pişirin.
  • Fırından almadan 5 dakika önce üzerine tereyağı parçaları serpip tekrar fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın, ince kıyılmış dereotu serpin ve bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!