ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ ZERDEÇALLI AKORDEON PATATES

ZERDEÇALLI AKORDEON PATATES

Zerdeçallı akordeon patates
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerdeçallı akordeon patates tarifi için malzemeler

• 5 adet orta boy taze patates
• 4 diş sarımsak
• 1 adet kapya biber
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 3 dal dereotu

Zerdeçallı akordeon patates Nasıl Yapılır

  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu soymadan nemli bir bezle temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla dibini kesmeyecek şekilde çok ince dilimleyin. Sarımsakları çok ince kesip bir kaseye alın. Çok ince doğranmış kapya biberi, zerdeçalı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patates dilimlerinin aralarına yerleştirin.
  • Üzerine kalan sıvı yağı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yarım saat pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine tereyağı parçaları serpip tekrar fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın, ince kıyılmış dereotu serpin ve bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!