Sumak Ekşili Karnıyarık

Sumak Ekşili Karnıyarık
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sumak Ekşili Karnıyarık için

Malzemeler

  • 8 orta boy patlıcan

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 400 g kıyma
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Fesleğen

Pişirmek için

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • 8 sivri biber

Üzeri için

  • Kızarmış sivri biber
  • Maydanoz
Sumak Ekşili Karnıyarık

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için, küp doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip sotelemeye devam edin. Kıymanın rengi dönmeye başladığında rendelediğiniz domates, ince doğradığınız sivri biberler ve salçaları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kıyma suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  2. Patlıcanları alacalı soyup 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. Ortasını yarıp bir fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından alıp kıymalı harcı patlıcanların içine paylaştırın. Üzerlerini sivri biber ile süsleyin.
  3. Pişirmek için gerekli olan tüm malzemeyi bir kavanoza alın ve kapağını kapatıp çalkalayın. Sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo