Sarımsaklı Kabak Topları

Sarımsaklı Kabak Topları
06 Nisan 2023

Sarımsak ve kabak ile hazırlanan lezzet topları, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz en lezzetli atıştırmalıklardan biridir. 

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Sarımsaklı Kabak Topları için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kabak rendesi
  • 1-2 diş sarımsak (İnce rendelenmiş)
  • 1/3 su bardağı galete unu (Veya ekmek kırıntısı)
  • 1/4 su bardağı eski kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı taze soğan (Doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı maydanoz (Kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı taze fesleğen (Kıyılmış veya 1/2 çay kaşığı kuru fesleğen)
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik (Kıyılmış veya 1/2 çay kaşığı kuru kekik)
  • 1 tutam tuz ve karabiber

Servis için

  • Domates sosu veya ketçap
Sarımsaklı Kabak Topları

Nasıl Yapılır

  1. Kabakların suyunu elinizle sıkın ve kağıt havlu üzerine alarak suyunu iyice çektirin. 
  2. Orta boy bir kaseye rendelenmiş kabak, sarımsak, yumurta, galeta unu, parmesan, taze soğan, maydanoz, fesleğen, kekik, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
  3. Karışımdan bir yemek kaşığı alarak avucunuzda küçük toplar yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Fırından alın ve domates sosuyla birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo