ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ PEYNİRLİ KABAK DOLMASI

Peynirli kabak dolması

Peynirli kabak dolması

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli kabak dolması tarifi için malzemeler

  • 10 adet yuvarlak mini kabak
  • 200 g lor peyniri
  • 200 g gravyer peyniri (Rende)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Peynirli kabak dolması Nasıl Yapılır

Kabakları tuzlayıp 1 saat bekletmek hem lezzet verir hem de kabaklara ön haşlama yapmayı gerektirmez, yumuşatır.

  • Kabakların içini oyup, tuzlayın ve 1 saat bekletin. Fırını 180 derecede ısıtıp kabakları 15 dakika pişirin ve çıkarın.
  • Peynirler, yumurta ve unu karıştırıp kabakların içine doldurun. Peynirli kabak dolmasını 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.

Lorlu kabak dolması tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.