ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ PATATESLİ VE HAVUÇLU MÜCVER

Patatesli ve havuçlu mücver

Patatesli ve havuçlu mücver

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve havuçlu mücver tarifi için malzemeler

• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1-2 dal pırasa
• 500-600 g patates (Haşlanmış)
• 1 adet havuç (Haşlanmış)
• 2 çay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• 6-7 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
• 6-7 dal dereotu (İnce kıyılmış)
• 3 yumurta
• 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
• 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• Yarım çay kaşığı sumak
Ayrıca
• Kızartmak için sıvı yağ (1çay bardağı kadar)
• 1 çay bardağı un (Bulamak için)
Üzeri için
• 1 kase süzme yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Patatesli ve havuçlu mücver Nasıl Yapılır

  • Pırasayı ince ince kıydıktan sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  • Haşlanmış patates ve havucu geniş bir kabın içinde rendeleyin. Karbonatı limon suyunda inceltin. Kalan diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına ekleyin. Tüm malzeme özdeşleşene kadar iyice karıştırın. Mücver harcından küçük parçalar elde edip yassılaştırın. Her parçayı önce galeta ununa bulayın, sonra da tavada her iki tarafını kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine dilerseniz süzme yoğurt dökün, yağda hafif yakılmış kırmızı toz biber gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.