ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ OTLU KABAK MÜCVER

Otlu kabak mücver

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu kabak mücver tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 kabak
  • Yarım demet dereotu
  • 4~5 dal taze soğan
  • 4~5 dal taze fesleğen
  • 2~3 dal kuzukulağı
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sosu için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 3~4 dal dere otu
  • 2~3 diş sarımsak

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • Dereotu

Otlu kabak mücver Nasıl Yapılır

Kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve geniş bir karıştırma kabına alın. İnce kıydığınız yeşillikler, yumurta, un, zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harca şekil verip kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sosu için süzme yoğurdu hafif çırpın. Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız dere otu ve çörek otunu ilave edip karıştırın. Mücverleri bir servis tabağına alın. Üzerini dere otu ile süsleyin. Yanında sosla beraber servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.