ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ NOHUTLU PAZI MÜCVER

> NOHUTLU PAZI MÜCVER
Nohutlu pazı mücver
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu pazı mücver tarifi için malzemeler
  • 1 demet pazı
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı un (50 g)
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 orta boy patates
  • Tuz, karabiber
  • 4-5 dal maydanoz (Kıyılmış)
  • 4-5 dal taze nane (Kıyılmış)
  • 4-5 dal dereotu (Kıyılmış)
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut (Zarları ayıklanmış)
  • Kızartmak için sıvı yağ (Yarım su bardağı kadar)
Nohutlu pazı mücver Nasıl Yapılır

  • Pazı yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. 2 çay kaşığı tuzu ekleyip avucunuzla iyice ovarak fazla suyunu çıkartın.
  • Ayrı bir yerde haşlanmış nohutları irice ezerek parçalar haline getirin.
  • Pazıları geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş patatesleri, kıyılmış yeşillikleri, yumurtaları, unları, tuzu, ezilmiş nohutları ve baharatını ekleyin.
  • Karışım bütünleşene kadar iyice (10 dakika kadar) yoğurun.
  • Tavaya birkaç yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Yağ ısınınca mücver hamurundan kaşık yardımı ile parçalar alıp yağın içine dikkatlice dökün. Her iki tarafını kızartın. Fazla yağının süzülmesi için pişirdiğiniz mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.