Mercimekli Sebzeli Kiş

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Mercimekli Sebzeli Kiş Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 150 g tereyağı (Küp doğranmış)
- 2 su bardağı un (200 g)
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
İçi için - 100 g kırmızı mercimek
- 100 g sarı mercimek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 1 adet sarı biber (Zar doğranmış)
- 2 adet havuç (Küp doğranmış)
- 1 adet küçük boy kereviz (Kabuğu soyulup küp doğranmış ve limonlu suda bekletilmiş)
- 3-4 yaprak kuru domates (Zar doğranmış)
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 dal biberiye (İnce kıyılmış)
- 200 ml krema
- 3 yumurta
- 200 g labne
- 2 yemek kaşığı toz parmesan
Mercimekli Sebzeli Kiş Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un ve tereyağını yoğurun. Muskat ve soğuk su ekleyip yoğurmaya devam edin. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
- İç dolgusu için mercimekleri bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtıp soğanı kavurun. Biberi, havuçları, kerevizi ve kuru domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Karışımı ocaktan alın. Tuzunu, baharatını, maydanozu ilave edip karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Kremayı, labneyi ekleyip biraz daha çırpın.
- Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açıp, yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Soğuyunca içine önce sebzeli iç malzemeyi yayın. Üzerine sıvı karışımından dökün. En son toz parmesanı serpin. Tekrar sıcak fırına verin, yarım saat daha pişirin.
İçeriğinde bol miktarda vitamin barındıran sebzeli kiş tarifine göz atmayı unutmayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR