ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ MANTARLI ISPANAK RULO

Mantarlı Ispanak Rulo

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Ispanak Rulo Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 450 gr ıspanak püresi
  • 1 dilim tost ekmeği
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Dolgusu için

  • 30 gr tereyağı
  • 400 gr mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 150 ml krema

Mantarlı Ispanak Rulo Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. Islatıp suyunu iyice sıkın.
  • Mutfak robotuna alıp üzerine ıspanak püresi, galeta unu, tuz, karabiber ve yumurta sarılarını ilave ederek 1 dakika karıştırın.
  • Yumurta aklarını bir tutam tuz ile iyice çırpın ve ıspanak karışımına ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, karışımı yayın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz temiz bir mutfak bezine kağıt kısmı üstte kalacak şekilde ters çevirin ve rulo şeklinde sıkıca sararak soğumaya bırakın.
  • Mantarları ince doğrayıp tereyağı ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarlara un ekleyerek 1-2 dakika kavurup krema ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve ılınmaya bırakın.
  • Mantarlı karışımı ıspanaklı zemine yayın ve yine sıkıca rulo şeklinde sarın. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!