ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KUSKUSLU VE YOĞURTLU KABAK

Kuskuslu Ve Yoğurtlu Kabak

Kuskuslu ve yoğurtlu kabak

9 aylık bebekler için çok lezzetli ve pratik bir tarif ile karşınızdayız. 8. aydan sonra ek gıdaya başlayan bebekler için hem vitamin dolu, hem de lezzetli bir mama hazırlamak zor gelebilir. Ancak bebeğinize kolayca hazırlayabileceğiniz bir önerimiz var. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan kuskuslu ve yoğurtlu kabak tarifini püre kıvamına getirerek yedirmenizi öneriyoruz. Malzemeler hazırsa, kuskuslu ve yoğurtlu kabak tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak etli bezelye püresi ve tavuklu ıspanaklı makarna tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuskuslu Ve Yoğurtlu Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 kahve fincanı haşlanmış kuskus
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 10 gr tereyağı

Kuskuslu Ve Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakları bol su ile durulayın ve kabuklarını kazıyın.
  • Kabakları ince ince dilimledikten sonra tencereye koyun ve üzerine su ekleyin.
  • Buharda 10 dakika boyunca pişirin.
  • Başka bir tencerede kuskusu haşlayın.
  • Haşladığınız kuskusa yoğurt ilave edin ve çatal ile ezerek püre kıvamına getirin.
  • Kuskus, yoğurt ve tereyağını pişen kabaklara ekledikten sonra blenderdan geçirin.
  • Püre kıvamına gelen mamayı bebeğinize servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!