ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KAZAYAĞI TURŞUSU

Kazayağı turşusu

Kazayağı turşusu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kazayağı turşusu tarifi için malzemeler

  • 300 ml elma sirkesi
  • 3-4 su bardağı su
  • 500 g kazayağı
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • 2 diş sarımsak
  • Sızma zeytinyağı

Kazayağı turşusu Nasıl Yapılır

  • Kazayağının sarı ve sert yapraklarından ayıklayıp bol suda yıkayın. İnce doğrayın. Sirke ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Yarım saat kadar kaynatıp pişirin. Sirkeli suyu süzüp kepçeyle servis tabağına alın. Üzerine ince dilimlenmiş sarımsak ve sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.