ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KAZAYAĞI TURŞUSU

Kazayağı Turşusu

Kazayağı turşusu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kazayağı Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 300 ml elma sirkesi
  • 3-4 su bardağı su
  • 500 g kazayağı
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • 2 diş sarımsak
  • Sızma zeytinyağı

Kazayağı Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Kazayağının sarı ve sert yapraklarından ayıklayıp bol suda yıkayın. İnce doğrayın.
  • Sirke ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Yarım saat kadar kaynatıp pişirin.
  • Sirkeli suyu süzüp kepçeyle servis tabağına alın. Üzerine ince dilimlenmiş sarımsak ve sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Nefis patlıcan turşusu tarifini de deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!