Kazayağı Turşusu

27 Şubat 2024 tarihinde güncellendi.
Kazayağı Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kazayağı Turşusu için

Malzemeler

  • 300 ml elma sirkesi
  • 3-4 su bardağı su
  • 500 g kazayağı
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • 2 diş sarımsak
  • Sızma zeytinyağı
Kazayağı Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Kazayağının sarı ve sert yapraklarından ayıklayıp bol suda yıkayın. İnce doğrayın.
  2. Sirke ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Yarım saat kadar kaynatıp pişirin.
  3. Sirkeli suyu süzüp kepçeyle servis tabağına alın. Üzerine ince dilimlenmiş sarımsak ve sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Nefis patlıcan turşusu tarifini de deneyin.

Yorumlar
avatar
Beyzayy YORUM 09 Eylül 2023, 17:33
Kazayağı otunu nerelerden temin edebiliriz
avatar
elifguryel YORUM 12 Eylül 2023, 14:15
Merhaba, kazayağı otunu aktarlardan temin edebilirsiniz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo