ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KAHVALTILIK OT

Kahvaltılık Ot

Kahvaltılık ot

'Kahvaltıda ot yenir mi?' demeden önce Sevgili Aydan Üstkanat’ın bu harika lezzetini mutlaka tadın. Yapımında cibez, avokado ve yulaf kullanılan kahvaltılık ot, güne enerjik başlamanızı sağlar. Aynı zamanda düşük kalorisiyle diyet listeleri için de idealdir.

Dilerseniz, kolay kahvaltı tarifleri sayfamızdan daha fazla tarife ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kahvaltılık Ot Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kök cibez (Haşlanmış)
  • 1 adet yumurta (Kayısı olarak haşlanmış)
  • 1/2 adet avokado
  • Siyah zeytin (Çekirdeksiz)
  • 1/2 adet küçük kırmızı kuru soğan (Minik küp doğranmış)
  • Yulaf ezmesi (Az miktarda)

Sos için

  • 1 kaşık hardal
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı su (Soğuk)
  • Zeytinyağı, tuz

Kahvaltılık Ot Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış cibezi ılınması için gerekiyorsa sıcak sudan geçirin ve servis tabağına alın.
  • Yanına avokado dilimlerini ve ikiye kestiğiniz yumurtayı yerleştirin. Üzerine siyah zeytin ve kuru soğanı serpip zeytinyağı gezdirin.
  • Bir kapta su, tuz, hardal ve limon suyunu çırparak sosu hazırlayın ve küçük bir sos kabına alın.
  • Kahvaltılık otu, sos ve yanında yulaf ezmesi ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!