Kahvaltılık Ot

Kahvaltılık Ot
23 Haziran 2021

'Kahvaltıda ot yenir mi?' demeden önce Sevgili Aydan Üstkanat’ın bu harika lezzetini mutlaka tadın. Yapımında cibez, avokado ve yulaf kullanılan kahvaltılık ot, güne enerjik başlamanızı sağlar. Aynı zamanda düşük kalorisiyle diyet listeleri için de idealdir.

Dilerseniz, kolay kahvaltı tarifleri sayfamızdan daha fazla tarife ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kahvaltılık Ot için

Malzemeler

  • 4 kök cibez (Haşlanmış)
  • 1 adet yumurta (Kayısı olarak haşlanmış)
  • 1/2 adet avokado
  • Siyah zeytin (Çekirdeksiz)
  • 1/2 adet küçük kırmızı kuru soğan (Minik küp doğranmış)
  • Yulaf ezmesi (Az miktarda)

Sos için

  • 1 kaşık hardal
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı su (Soğuk)
  • Zeytinyağı, tuz
Kahvaltılık Ot

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış cibezi ılınması için gerekiyorsa sıcak sudan geçirin ve servis tabağına alın.
  2. Yanına avokado dilimlerini ve ikiye kestiğiniz yumurtayı yerleştirin. Üzerine siyah zeytin ve kuru soğanı serpip zeytinyağı gezdirin.
  3. Bir kapta su, tuz, hardal ve limon suyunu çırparak sosu hazırlayın ve küçük bir sos kabına alın.
  4. Kahvaltılık otu, sos ve yanında yulaf ezmesi ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo