Kabaklı Pay

Kabaklı Pay
06 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kabaklı Pay için

Malzemeler

  • 500 g kabak
  • 350 g un
  • 250 g lor peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 5 g instant maya
  • 200 ml ılık su
  • Taze kekik
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Kabaklı Pay

Nasıl Yapılır

  1. Un, maya, 10 ml zeytinyağı, bir çimdik tuz ve 200 ml suyu karıştırarak yoğurun.Hazırladığınız hamurdan 10 tane beze çıkarın ve üzeri örtülü şekilde 1 saat kenarda dinlendirin.
  2. Yuvarlak kestiğiniz kabakları zeytinyağı, kabuğu soyulmuş sarımsak ve 1 dal kekik ile 5 dakika derin bir tavada soteleyin. Kabakları soğuduktan sonra tuz, karabiber ve bir avuç ince doğranmış maydanoz ile karıştırılmış lor peynirini ilave ederek karıştırın.
  3. 5 hamur bezesini 40 cm yuvarlaklar olacak şekilde açın. Zeytinyağı sürerek üst üste yerleştirin. Merdane yarımı ile açarak, yağladığınız 29 cm’lik turta kalıbına aktarın.
  4. Üzerine harcı yayıp, aynı işlemi uyguladığınız diğer hamur ile kapatın.Kenarlarını kıvırıp zeytinyağı sürün. 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo