ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KABAK PÜRELİ PANKEK

Kabak Püreli Pankek

Kabak püreli pankek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kabak Püreli Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 dilim bal kabağı (Haşlanıp püre yapılmış)
    Üzeri için
  • Tereyağı
  • Minik doğranmış bal kabağı

Kabak Püreli Pankek Nasıl Yapılır?

  • Pankek hamuru için; derin bir kap içinde yumurtaları, unu ve sütü iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz bal kabağını minik küpler halinde doğrayarak da ekleyebilirsiniz.
  • Tavayı ısıtın, çok az sıvı yağı sürün. 1 kaşık kadar pankek karışımını tavaya döküp, 1 dakika kadar pişirin. Ortası göz göz olmaya başladığında spatula ile ters çevirip, 30 saniye kadar daha pişirin.
  • Pankekleri bir servis tabağına alın. Diğer pankekleri de aynı şekilde pişirin. Her seferinde tavayı çok az yağ ile yağlayın. Tavanın aşırı kızmaması için ara sıra ateşten alıp biraz soğutun. Tereyağı ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!