Ispanaklı lebeniye

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ispanaklı lebeniye tarifi için malzemeler
- 300 g kıyma (Tercihen yağsız)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 diş sarımsak
- 500 g ıspanak
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı pirinç (Suda bekletilmiş)
- 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
- 500 g süzme yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Ispanaklı lebeniye Nasıl Yapılır
- Kıymayı yarım su bardağı su ile birlikte tencerede suyunu çekene dek kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ve havanda ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
- İnce kıydığınız ıspanakları, tuzu, baharatını ekleyin. 5 dakika çevirin. Sıcak suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
- Su kaynayınca suda bekletip süzdüğünüz pirinci ve haşladığınız nohutları ilave edin. 10 dakika kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir sos tenceresinde oda sıcaklığına gelmiş süzme yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha karıştırın. Yoğurtlu karışımı çok kısık ateşte aynı yönde karıştırarak ısıtın.
- Yoğurtlu karışım ısınınca kaynamakta olan yemeğin içine yavaş yavaş ekleyin. Bu arada yemeği sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın.
- Servis için kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Naneli tereyağını da üzerine dökün. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!