ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ISPANAKLI LEBENİYE

Ispanaklı Lebeniye

Ispanaklı lebeniye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı Lebeniye Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kıyma (Tercihen yağsız)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 500 g ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç (Suda bekletilmiş)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Ispanaklı Lebeniye Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı yarım su bardağı su ile birlikte tencerede suyunu çekene dek kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ve havanda ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
  • İnce kıydığınız ıspanakları, tuzu, baharatını ekleyin. 5 dakika çevirin. Sıcak suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  • Su kaynayınca suda bekletip süzdüğünüz pirinci ve haşladığınız nohutları ilave edin. 10 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir sos tenceresinde oda sıcaklığına gelmiş süzme yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha karıştırın. Yoğurtlu karışımı çok kısık ateşte aynı yönde karıştırarak ısıtın.
  • Yoğurtlu karışım ısınınca kaynamakta olan yemeğin içine yavaş yavaş ekleyin. Bu arada yemeği sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın.
  • Servis için kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Naneli tereyağını da üzerine dökün. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!