Ispanaklı Köfte

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ispanaklı Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 500 g ıspanak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 haşlanmış patates
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım su bardağı haşlanmış havuç
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Pane için
- Un
- 2 yumurta
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Servis için
- Süzme yoğurt
- İnce kıyılmış dereotu
Ispanaklı Köfte Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Ispanaklar suyunu çektikten sonra mısır ununu ekleyin. 2-3 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın.
- Haşlanmış patates, bezelye ve havucu bir kaseye alın. Bir ezici yardımı ile püre kıvamına gelinceye kadar ezin.
- Galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kaba alarak karıştırın. Üzerine ıspanağı ilave edip yoğurun.
- Ispanaklı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin. Ayçiçek yağını kızartma tavasına alarak ısıtın.
- Köfteleri önce una, ardından yumurtaya, daha sonra tekrar una bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Süzme yoğurda ince kıyılmış dereotunu ekleyip köftelerinizin yanında servis yapın.

Dergide bu ay neler var?