ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ISPANAKLI KÖFTE

Ispanaklı Köfte

Ispanaklı köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ıspanak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 haşlanmış patates
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım su bardağı haşlanmış havuç
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Pane için

  • Un
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Servis için

  • Süzme yoğurt
  • İnce kıyılmış dereotu

Ispanaklı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Ispanaklar suyunu çektikten sonra mısır ununu ekleyin. 2-3 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  • Haşlanmış patates, bezelye ve havucu bir kaseye alın. Bir ezici yardımı ile püre kıvamına gelinceye kadar ezin.
  • Galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kaba alarak karıştırın. Üzerine ıspanağı ilave edip yoğurun.
  • Ispanaklı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin. Ayçiçek yağını kızartma tavasına alarak ısıtın.
  • Köfteleri önce una, ardından yumurtaya, daha sonra tekrar una bulayıp kızgın yağda kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Süzme yoğurda ince kıyılmış dereotunu ekleyip köftelerinizin yanında servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!