Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bir tepside bulguru, tuzu ve kırmızı toz biberi harmanlayın.
İnce doğranmış ıspanakları ve ıspanak köklerini iyice yıkayıp süzdükten sonra tabanı geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tencereye 1/4’ünü aktarın. Üzerine bulgurun da 1/4’ünü serpin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayın.
Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Kavurduğunuz soğanı tenceredeki bulgurlu karışımın üzerine yayın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıp suyunu hafif çekene dek pişirin (Pişme sırasında suyu azaldıysa biraz daha su ilave edebilirsiniz). Ocaktan alın ve 5-10 dakika kadar demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.