ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ISPANAKLI BUĞULUMA

Ispanaklı Buğuluma

Ispanaklı buğuluma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Buğuluma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ıspanak kökü ve körpe ıspanak karışımı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Ispanaklı Buğuluma Nasıl Yapılır?

  • Bir tepside bulguru, tuzu ve kırmızı toz biberi harmanlayın.
  • İnce doğranmış ıspanakları ve ıspanak köklerini iyice yıkayıp süzdükten sonra tabanı geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tencereye 1/4’ünü aktarın. Üzerine bulgurun da 1/4’ünü serpin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Kavurduğunuz soğanı tenceredeki bulgurlu karışımın üzerine yayın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıp suyunu hafif çekene dek pişirin (Pişme sırasında suyu azaldıysa biraz daha su ilave edebilirsiniz). Ocaktan alın ve 5-10 dakika kadar demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!