ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ISIRGAN OTLU KAVURMA

Isırgan Otlu Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Isırgan Otlu Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu külbastı
  • 500 gr ısırgan otu
  • 1 demet taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • Tuz

Isırgan Otlu Kavurma Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyin.Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya
başladıktan sonra kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin.

Isırgan otu, taze soğan ve sarımsağı temizleyip iri doğrayın. Et suyunu çektiğinde tencereye zeytinyağı, ısırgan otu, sarımsak ve taze soğanı ilave edin. Orta ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Domates, tuz, kekik ve biberiyeyi bir kaseye alıp harmanlayın.

Harmanladığınız malzemeleri karışıma ilave edip karıştırın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!