Isırgan Otlu Kavurma

Isırgan Otlu Kavurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Isırgan Otlu Kavurma için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu külbastı
  • 500 gr ısırgan otu
  • 1 demet taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • Tuz
Isırgan Otlu Kavurma

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyin.Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya
başladıktan sonra kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin.

Isırgan otu, taze soğan ve sarımsağı temizleyip iri doğrayın. Et suyunu çektiğinde tencereye zeytinyağı, ısırgan otu, sarımsak ve taze soğanı ilave edin. Orta ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Domates, tuz, kekik ve biberiyeyi bir kaseye alıp harmanlayın.

Harmanladığınız malzemeleri karışıma ilave edip karıştırın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo