ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ ENGİNAR ÇULLAMASI

Enginar Çullaması

Enginar çullaması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginar Çullaması Tarifi İçin malzemeler

  •  4 enginar
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 1 dal taze kişniş

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Servis için:

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Enginar Çullaması Nasıl Yapılır?

  • Enginarları rendenin iri tarafıyla rendeleyip derin bir kaseye aktarın. Taze kişnişi de çok ince kıyıp harmanlayın. Ayrı bir kasede unu, yumurtayı, tuzu ve baharatı çırpın.
  • Rendelediğiniz enginarların üzerine ilave edip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz hamurdan kaşık yardımı ile alarak kızgın yağda kızartın.
  • Süzme yoğurdu ve naneyi bir kasede karıştırın. Servis tabağına kızarttığınız enginarları yerleştirin. Üzerine naneli yoğurt gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak düşük kalorisi ve lezzetiyle çok beğenilen zeytinyağlı enginar tarifine de göz atın. Mutfağınızda farklı kültürlere yer vermek istiyorsanız, Girit usulü çullama tarifini deneyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.