Ekşili Patlıcan

19 Şubat 2024 tarihinde güncellendi.
Ekşili Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ekşili Patlıcan için

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 4 soğan 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 dal maydanoz 
  • 2 dal taze reyhan
Ekşili Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanların kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Patlıcan ve halka doğranmış soğanları una bulayıp zeytinyağında kızartın. Bir tencereye bir sıra patlıcan, bir sıra soğan yerleştirin. Üzerine tuz ve toz şekeri serpin. Su ve sirkeyi ilave edip 20-25 dakika pişirin.
  2. Maydanoz ve taze reyhanı ince kıyıp üzerine serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo